Austrian Baked Rice Casserole with Apples

3.5 2 Bewertungen
Zubereitung 30 Min
Gesamt 1 Std. 45 Min
10 portions

Zutaten

  • pudding rice
    250 g
  • whole milk
    800 g
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    100 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • rum (optional) to taste
    2 - 3 Tbsp
  • raisins (optional) to taste
    2 - 3 Tbsp
  • tart apples peeled, cored, quartered
    600 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • caster sugar plus extra for sprinkling
    80 g
  • medium eggs
    5
  • freshly squeezed lemon juice (see tip)
    1 tsp
  • ground cinnamon (optional)
    ½ tsp
  • flaked almonds
    100 g

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 98.1 mg
Eiweiß 10.3 g
Brennwert 1600.2 kJ / 382.5 kcal
Fett 19.2 g
Ballaststoffe 2.7 g
gesättigte Fettsäuren 7.5 g
Kohlenhydrate 43.4 g

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