Geräte und Zubehör
Mee Goreng Mamak
Zubereitung 5 Min
Gesamt 15 Min
6 portions
Zutaten
-
garlic cloves6
-
shallots (approx. 6 shallots)85 g
-
cooking oil30 g
-
fresh red chillies cut in pieces2
-
onions cut in pieces90 g
-
chicken breast fillets (optional) with skin, cut in pieces (2-3 cm)100 g
-
yellow noodles room temperature500 g
-
dark soy sauce30 g
-
chilli sauce20 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought, adjust to taste2 tsp
-
whole prawns cleaned and shell removed300 g
-
water150 g
-
fresh chives cut in 3 cm length50 g
-
fresh mung bean sprouts (taugeh) rinsed with water and drained50 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Eiweiß
12 g
Brennwert
1204 kJ /
288 kcal
Fett
6 g
Ballaststoffe
1 g
Kohlenhydrate
46 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Nasi Lemak
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Char Kway Teow
15min
Crispy Ikan Bilis
40min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Nasi Lemak
45min