Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 200 g warzyw, korzeniowych, np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (optional)
- 40 g kaszy manny
- 5 g koperku, świeżego, posiekanego (optional)
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 465.6 kJ / 111.3 kcal
- Eiweiß
- 4 g
- Kohlenhydrate
- 23 g
- Fett
- 0.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.1 g
- Ballaststoffe
- 3.6 g
- Natrium
- 327.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Kartoflanka
55min
Zupa koperkowa
45min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35min
Barszcz czerwony zabielany
45min
Kremowa zupa ziemniaczana
45min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Krupnik
40 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45min