Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 700 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
oder 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę - 30 g masła
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Eiweiß
- 11.1 g
- Kohlenhydrate
- 69.3 g
- Fett
- 20.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 9.1 g
- Ballaststoffe
- 0.7 g
- Natrium
- 511.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1j
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1j
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Dyniowe mac'n'cheese
50 menit
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min