Purée z warzyw korzeniowych
TM6 TM5

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 ( 52 Bewertungen )

Zutaten

  • 500 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Nährwerte
pro 1 porcję
Brennwert
194 kcal / 811.7 kJ
Eiweiß
3.3 g
Fett
5.2 g
Kohlenhydrate
34.5 g
Ballaststoffe
5.3 g
gesättigte Fettsäuren
0.7 g
Natrium
464.8 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte