Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce
TM6

Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce

3.0 (1 Bewertung)

Zutaten

  • 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
  • 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
  • 1 oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
    oder 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
  • water, to fill a bowl
  • ice cubes
  • 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
  • 2 oz white wine
  • 3 garlic cloves, cut in halves
  • 2 tbsp lemon juice
  • 2 pinches lemon zest, grated
  • 1 tsp honey
  • 3 sprigs fresh thyme, for garnish
  • 1 pinch sea salt flakes, for garnish

Nährwerte
pro 4 portion
Brennwert
2380 kJ / 569 kcal
Eiweiß
38 g
Kohlenhydrate
29 g
Fett
31 g
gesättigte Fettsäuren
19 g
Ballaststoffe
3 g
Natrium
1.2 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 84 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte