Kompatible Versionen
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g syropu klonowego
- 60 g musztardy francuskiej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 811.2 kJ / 193.8 kcal
- Eiweiß
- 29.2 g
- Kohlenhydrate
- 13.8 g
- Fett
- 2.8 g
- Ballaststoffe
- 1.6 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min