Geräte und Zubehör
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Zubereitung 45 Min
Gesamt 26 Std. 15 Min
4 portions
Zutaten
Falafel
-
dried lima beans270 g
-
dried chickpeas90 g
-
water for soaking
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces4
-
garlic cloves4
-
fresh flat-leaf parsley leaves only6 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
fresh red chilli trimmed, cut into halves and deseeded1
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
baking powder3 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground cumin1 ½ tsp
-
ground coriander1 tsp
Tahini sauce
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
tahini150 g
-
water130 g
-
salt¼ tsp
-
lemon juice1 tbsp
-
ground cumin¾ tsp
R'gaif bread
-
water180 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
plain flour plus extra for dusting260 g
-
olive oil for coating
-
salt½ tsp
Assembly
-
sunflower oil for frying (see Tips)
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portions
Eiweiß
32.3 g
Brennwert
4166.6 kJ /
992 kcal
Fett
54.7 g
Ballaststoffe
23 g
Kohlenhydrate
81 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Moroccan street food
10 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Lamb Kibbeh
1 Std. 30 Min
Naan bread
2 Std. 40 Min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Spiced lamb flatbread
2 Std.
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Falafel
25 Std. 30 Min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 Std. 10 Min
Zucchini tortillas with falafel
25 Std. 30 Min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Flat bread
25 Min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min