Asian Chicken Noodle Soup
TM6 TM5

Asian Chicken Noodle Soup

3.8 ( 22 Bewertungen )

Zutaten

Chicken

  • 1 uncooked, whole chicken (1.2-1.4 kg)
  • 1 lemon halved
  • 1 brown onion (approx.150 g), quartered
  • 3 garlic cloves
  • 2 cm fresh root ginger peeled
  • 3 spring onions trimmed and quartered
  • 3 sprigs fresh coriander stems and leaves
  • 2 Tbsp miso
  • 2 Tbsp soy sauce
  • 1 Tbsp mirin

Broth

  • 1 onion halved, (approx. 150 g)
  • 1 - 2 fresh red chillies deseeded if preferred
  • 3 - 4 dried shiitake mushrooms sliced
  • 1 tsp sesame oil
  • 1 Tbsp chicken stock paste (see tips)
  • 1550 g water
  • 4 large eggs washed
  • 400 g udon noodles rinsed and separated
  • 120 g carrots (approx. 1-2 carrots), halved lengthways and cut into slices (1 cm)
  • 100 - 150 g tinned baby corn drained and cut into halves
  • 150 - 200 g tenderstem broccoli trimmed and cut in pieces (4-5 cm)
  • 1 - 2 tsp fine sea salt to taste
  • 1 - 2 spring onions trimmed and thinly sliced
  • 2 - 3 sprigs fresh coriander leaves only
  • 1 Tbsp crispy, fried shallots for garnishing
  • nori seaweed cut into thin strips, for garnishing (optional)

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
923 kcal / 3880 kJ
Eiweiß
86.3 g
Fett
45.5 g
Kohlenhydrate
38.1 g
Ballaststoffe
9.6 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte