Tandoori chicken
TM6 TM5 TM31

Tandoori chicken

4.9 ( 76 Bewertungen )

Zutaten

Tandoori paste

  • 1 tbsp coriander seeds
  • 1 ½ tbsp cumin seeds
  • 6 cardamom pods (black)
  • 10 whole cloves
  • 2 tbsp Kashmiri chilli powder
  • 1 tbsp ground turmeric
  • 2 tbsp ground cinnamon
  • 1 tbsp salt
  • 60 g brown sugar
  • 120 g tomato paste
  • 120 g garlic paste (see Tips)
  • 80 g ginger paste (see Tips)
  • 200 g olive oil plus extra for preserving

Tandoori chicken

  • water for soaking
  • oil for greasing
  • 800 g chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
  • ½ lemon juice only
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 200 g natural yoghurt
  • 30 g ghee (see Tips)
  • fresh mint leaves for garnishing
  • lemon wedges, to serve

Nährwerte
pro 1 portions
Brennwert
360.8 kcal / 1515.7 kJ
Eiweiß
26.9 g
Fett
23.4 g
Kohlenhydrate
10.1 g
Ballaststoffe
2.4 g
gesättigte Fettsäuren
7.7 g
Natrium
688.3 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte