Chocolate love cake with Turkish delight jelly
TM6 TM5 TM31

Chocolate love cake with Turkish delight jelly

4.7 (9 Bewertungen)

Zutaten

Jelly

  • unsalted butter, for greasing
  • 4 gold strength gelatine leaves
  • 220 g water, plus extra chilled water for soaking gelatine
  • 300 g caster sugar
  • ½ lemon, juice only
  • 1 pinch salt
  • 1 tsp rose water
  • 4 drops natural red food colouring (optional)

Cake

  • 130 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
  • 1 whole nutmeg
  • 80 g pistachios
  • 100 g dark chocolate
  • 400 g raw almonds
  • 1 sprig fresh rosemary, leaves only
  • 180 g brown sugar
  • 1 pinch salt
  • 2 eggs
  • 250 g natural yoghurt, plus extra to serve
  • 20 g icing sugar
  • 20 g cornflour

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
2854.9 kJ / 679.7 kcal
Eiweiß
13 g
Kohlenhydrate
60.5 g
Fett
43.9 g
gesättigte Fettsäuren
13.3 g
Ballaststoffe
3.9 g
Natrium
61.5 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte