Geräte und Zubehör
Sambal Goreng Pengantin
Zubereitung 10 Min
Gesamt 40 Min
6 portions
Zutaten
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1296 mg
Eiweiß
24.2 g
Brennwert
2078.1 kJ /
496.7 kcal
Fett
33.8 g
Ballaststoffe
3.5 g
gesättigte Fettsäuren
19.2 g
Kohlenhydrate
27 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Nikmat Raya
15 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Kelantan Noodle Soup
40 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 Std. 20 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 Min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 Std. 10 Min
Chicken Rendang
1 Std. 35 Min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min