Geräte und Zubehör
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
Zubereitung 10 Min
Gesamt 45 Min
4 portions
Zutaten
-
garlic cloves20 g
-
shallots30 g
-
yellow onion100 g
-
cumin seeds1 tsp
-
dried shrimp soaked to soften50 g
-
fresh lemongrass white parts only2 stalks
-
cooking oil80 g
-
water500 g
-
carrot cut in thin strips (0.5 cm x 4 cm)50 g
-
jicama (sengkuang), cut in thin strips (0.5 cm x 4 cm)100 g
-
salt2 tsp
-
fresh coconut milk500 g
-
long beans cut in 4 cm length100 g
-
glass noodles soaked to soften and drained50 g
-
dried bean curd sticks (fuchuk), soaked to soften100 g
-
tempeh100 g
-
firm tofu cut in cubes (2 cm)200 g
-
fresh red chillies cut in slices2
-
fresh green chillies cut in slices2
-
dried tamarind piece (asam keping)1
-
ground turmeric1 tsp
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1210 mg
Eiweiß
18 g
Brennwert
2736 kJ /
654 kcal
Fett
54 g
Ballaststoffe
5 g
gesättigte Fettsäuren
28 g
Kohlenhydrate
33 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Celebrate Eid Al-Fitr
14 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Nyonya Chicken Rendang
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min