Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 5 łyżek wody
-
450
g czarnych porzeczek, świeżych
oder 450 g czarnych porzeczek, mrożonych - 120 g cukru
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 427.2 kJ / 102.1 kcal
- Eiweiß
- 1.1 g
- Kohlenhydrate
- 12.3 g
- Fett
- 5.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3.6 g
- Ballaststoffe
- 0 g
- Natrium
- 7.6 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Krem limonkowy do tortów
55min
Żelka mango do tortów
3h 25 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 Std.
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Frużelina malinowa
10min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45 min
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.