Geräte und Zubehör
Classic Polish 'tort'
Zubereitung 30 Min
Gesamt 2 Std. 25 Min
20 portions
Zutaten
Sponge
-
butter to grease
-
plain flour plus extra to dust240 g
-
eggs8
-
white sugar240 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
sea salt2 pinches
Blueberry jam
-
fresh blueberries (see Tips)250 g
-
jam sugar100 g
-
water50 g
-
freshly squeezed lemon juice1 ½ tsp
-
vegetable oil1 tsp
Lemon water
-
water150 g
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced500 g
Cream mixture
-
mascarpone cheese (see Tips)500 g
-
pouring (whipping) cream600 g
-
icing sugar80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
fresh mixed berries of choice, to decorate
-
fresh mint leaves only, to decorate
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
167.3 mg
Eiweiß
6.6 g
Brennwert
1565.8 kJ /
374.2 kcal
Fett
22.4 g
Ballaststoffe
1.2 g
gesättigte Fettsäuren
12.5 g
Kohlenhydrate
38 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Family burger pie
1 Std. 25 Min
Mini Green Shakshukas
Keine Bewertungen
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 Min
Chocolate Babka
3 Std.
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Apple crumble meringue slice
2 Std.
Milk chocolate hazelnut spread
15 Min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3 Std. 25 Min
Pistachio cream
15 Min
Fluffy ricotta pancakes
35 Min
Cheesecake Brownies
1 Std. 55 Min
Polish Doughnuts (Pączki)
1 Std. 20 Min