Geräte und Zubehör
Nasi Lemak
Zubereitung 10 Min
Gesamt 45 Min
4 portion
Zutaten
Coconut milk rice
-
water1100 g
-
rice washed and drained350 g
-
coconut milk room temperature200 g
-
fresh root ginger smashed20 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
fresh lemon grass white part only and sliced2 stalks
-
salt1 ½ tbsp
-
eggs4
Sambal ikan bilis
-
tamarind paste20 g
-
water100 g
-
dried chillies large and mild heat, deseeded and soaked to soften40 - 80 g
-
garlic cloves5
-
shallots150 g
-
vegetable oil40 g
-
light soy sauce20 g
-
sugar40 g
-
salt1 tsp
-
fried ikan bilis (dried anchovies)60 g
-
onions (approx. 2 onions), thinly sliced200 g
-
cucumber sliced, to garnish1
-
unsalted peanuts unsalted, to garnish
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Eiweiß
40 g
Brennwert
3704 kJ /
885 kcal
Fett
36 g
Ballaststoffe
2 g
Kohlenhydrate
99 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Our Favourites
28 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Mee Goreng Mamak
15 Min
Char Kway Teow
15 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Fried Beehoon
20 Min
Nasi Lemak
45 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min