Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 120 - 140 g oscypka lub innego wędzonego żółtego sera, pokrojonego na kawałki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 żółtko
- 1 - 2 łyżki wody
- sól, do posypania
- pieprz czarny, mielony, do posypania
- kminek, mielony, do posypania
- zioła prowansalskie, suszone do posypania (opcjonalnie)
- pestki dyni, łuskane, do posypania (opcjonalnie)
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 318 kJ / 76 kcal
- Eiweiß
- 3 g
- Kohlenhydrate
- 5 g
- Fett
- 5.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2 g
- Ballaststoffe
- 0.2 g
- Natrium
- 137 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Kule serowe
1h
Terrina z ziołową polentą
1h 50 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Scones z camembertem
45 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Roladki z ogórka
30 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Pieczarki nadziewane
1h
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min