Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 370 g ziaren żyta (patrz wskazówka)
- 400 g wody, źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)
- Nährwerte
- pro 100 g
- Brennwert
- 1113.3 kJ / 266.1 kcal
- Eiweiß
- 8.1 g
- Kohlenhydrate
- 59.7 g
- Fett
- 1.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.1 g
- Ballaststoffe
- 11.9 g
- Natrium
- 5 mg
Alternative Rezepte
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 godz. 30 min
Chleb czworaczek
1h 30min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min