Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Jabłka na parze
- 4 jabłka (ok. 150 g każde) (np. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), obrane lub nieobrane
- 2 - 3 łyżki soku z cytryny (25 g)
- 500 g wody
Cydrowy sos zabajone
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 160 g wytrawnego cydru
-
2
łyżeczki cukru cynamonowego, do posypania jabłek
oder 1 łyżeczka cynamonu, mielonego, do posypania jabłek
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 969 kJ / 232 kcal
- Eiweiß
- 5 g
- Kohlenhydrate
- 4 g
- Fett
- 6 g
- Ballaststoffe
- 2.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1sa
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 Min
Gazpacho z malinami
1h 15min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min
Serniczki z wiśniami
45min
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
1sa
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Grzaniec z cydru
25 Min
Egzotyczny mus jabłkowy
30min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2sa
Sos jabłkowy
20 dk
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 dk