Karpatka

Karpatka

4.3 4.5K Bewertungen
Zubereitung 20 Min
Gesamt 5 Std.
16 kawałków

Zutaten

Budyń do kremu
  • 750 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
Ciasto
  • 250 g wody
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 jajek
Krem
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 kawałek

Natrium 59.3 mg
Eiweiß 5.3 g
Brennwert 1290.9 kJ / 308.5 kcal
Fett 23.1 g
Ballaststoffe 0.2 g
gesättigte Fettsäuren 13.9 g
Kohlenhydrate 20.9 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen