Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
120 - 150
g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
oder 120 - 150 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka) - 50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 2 łyżki pestek dyni
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 60 g mleka
- 60 g cukru
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
oder 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 szczypta soli
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 607.5 kJ / 145.2 kcal
- Eiweiß
- 2.9 g
- Kohlenhydrate
- 23 g
- Fett
- 4.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.5 g
- Ballaststoffe
- 1 g
- Natrium
- 18.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Muffinki ze skórkami z jabłek
1hod.
Ketchup z dyni
40 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2hod.
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2hod.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1hod. 50min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min
Konfitura z dyni
40 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1hod.
Tarta dyniowa
3h 15min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3hod.
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min