Chilli mussels with thyme and tomatoes

4.7 84 Bewertungen
Zubereitung 25 Min
Gesamt 40 Min
4 portions

Zutaten

  • fresh mussels scrubbed, debearded
    1000 g
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fresh basil leaves only
    2 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • fresh red bird's eye chilli deseeded if preferred
    1
  • olive oil
    1 tbsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • white wine
    100 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 1125.8 mg
Eiweiß 41.5 g
Brennwert 1618.5 kJ / 385.3 kcal
Fett 10.7 g
Ballaststoffe 2.5 g
gesättigte Fettsäuren 1.9 g
Kohlenhydrate 18.1 g

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