Beef Wellington (Ben)
TM6 TM5

Beef Wellington (Ben)

4.6 (14 Bewertungen)

Zutaten

Beef Wellington

  • 28 oz beef tenderloin (2 pieces, 14 oz ea.)
  • 3 ½ oz extra virgin olive oil
  • 2 oz Dijon mustard
  • 2 garlic cloves, peeled
  • 1 ½ oz shallot, in pieces
  • 14 oz fresh cremini mushrooms
  • 7 oz button mushrooms
  • 1 tsp salt, to taste
  • ¼ tsp ground black pepper, to taste
  • 5 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 8 slice prosciutto (approx. 3.5 oz)
  • 3 oz pâté, softened (optional)
  • 2 sheets puff pastry
  • 2 egg yolks, slightly beaten
  • 1 tsp Fleur de Sel

Sauce

  • 1 oz olive oil
  • 1 oz unsalted butter
  • 7 oz beef tenderloin, filet mignon, in pieces (1½ in.)
  • 12 black peppercorns
  • 1 dried bay leaf
  • 3 sprigs thyme, leaves only, plus extra to garnish
  • 2 tsp red wine vinegar
  • 25 ½ oz red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
  • 16 oz beef broth
    oder 16 oz water plus 1 tsp beef broth concentrate
  • ½ tsp salt
  • 2 tbsp corn starch

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
3012 kJ / 720 kcal
Eiweiß
37 g
Kohlenhydrate
17 g
Fett
49 g
gesättigte Fettsäuren
15 g
Ballaststoffe
3 g
Natrium
1510 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte