Risotto z kurkami
TM6 TM5

Risotto z kurkami

4.1 (522 Bewertungen)

Zutaten

  • 700 g wody, gorącej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    oder 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 250 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 150 g białego wina, wytrawnego
  • 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
  • 20 g masła

Nährwerte
pro 1 porcję
Brennwert
2112 kJ / 504 kcal
Eiweiß
16.25 g
Kohlenhydrate
54.56 g
Fett
21.23 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte