Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 130 g suszonych owoców, mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
-
30
g kandyzowanej skórki pomarańczowej
oder 30 g kandyzowanej skórki cytrynowej -
30
g soku pomarańczowego
oder 30 g soku z cytryny - 140 g mleka, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 150 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 3 jajka
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 1138.3 kJ / 272 kcal
- Eiweiß
- 7 g
- Kohlenhydrate
- 48.5 g
- Fett
- 6.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3.2 g
- Ballaststoffe
- 2.7 g
- Natrium
- 25.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Ciasto orzechowe
1 Std. 40 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std. 30 Min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Risotto po mediolańsku
30 Min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Keks
2 Std. 30 Min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min