Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia formy
-
500
g wiśni, świeżych, bez pestek
oder 500 g wiśni z kompotu, bez pestek - 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 80 g drobnego cukru
- 1 szczypta soli
- 300 g mleka
- 1 - 2 łyżki cukru pudru, do oprószenia deseru
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1054.2 kJ / 252 kcal
- Eiweiß
- 8.4 g
- Kohlenhydrate
- 44.7 g
- Fett
- 5.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2.1 g
- Ballaststoffe
- 2.2 g
- Natrium
- 95.9 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1ωρ. 45 λεπτ.
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1sa 15 dk
Czereśniowa galette
1h 25min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2hod. 10min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2ωρ. 50 λεπτ.
Clafoutis z rabarbarem
50 dk
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1sa 15 dk
Galette z borówkami
1h 25min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Brownie z gruszkami
1sa 15 dk
Włoska tarta z dżemem
2óra 35p