Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
- 150 g mąki żytniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 330 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 1 łyżeczka soli
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 798.1 kJ / 190.7 kcal
- Eiweiß
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 28.4 g
- Fett
- 7.2 g
- Ballaststoffe
- 1.8 g
Alternative Rezepte
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Włoskie grissini
2sa
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Focaccia z figami i rozmarynem
2sa
Fougasse - chleb francuski
2sa
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50p
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Placek z hummusem z cieciorki
20 Min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min