Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
- 150 g mąki żytniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 330 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 1 łyżeczka soli
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 798.1 kJ / 190.7 kcal
- Eiweiß
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 28.4 g
- Fett
- 7.2 g
- Ballaststoffe
- 1.8 g
Alternative Rezepte
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50min
Mini focaccie
2h 5min
Wytrawne ciasteczka z ziołami i parmezanem
1 godz. 35 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2h 10 min
Mini foccacie z oregano
3h 40min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45 min
Chrupiąca focaccia
2h 10 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min