Geräte und Zubehör
Twice-cooked pork belly with lentils
Zubereitung 30 Min
Gesamt 5 Std. 30 Min
4 portions
Zutaten
-
garlic cloves3
-
piece fresh ginger peeled4 cm
-
dried chilli flakes1 tsp
-
star anise1
-
Chinese cooking wine50 g
-
tamarind paste (see Tips)1 tbsp
-
Chinese five spice2 tsp
-
sesame oil½ tsp
-
water plus extra water for steaming700 g
-
boneless pork belly, rind on800 - 1100 g
-
salt to taste, plus extra for sprinkling1 - 2 pinches
-
pears (large), cut into halves and cored2
-
white sugar2 tsp
-
red onion cut into pieces120 g
-
oil1 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
beetroot peeled and cut into quarters1
-
canned lentils rinsed and drained (approx. 500 g after draining)800 g
-
red wine vinegar3 tsp
-
fresh thyme leaves only5 - 6 sprigs
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
333 mg
Eiweiß
69.4 g
Brennwert
4109.7 kJ /
978.5 kcal
Fett
51.9 g
Ballaststoffe
13.6 g
gesättigte Fettsäuren
17.9 g
Kohlenhydrate
46.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Simply Delicious
88 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Thai beef salad with noodles
1 Std.
Pork san choy bau
25 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Quiche Lorraine
45 Min
Satay sauce
15 Min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Cauliflower mash
25 Min
Chicken pad thai
55 Min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Classic mushroom risotto
30 Min