Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 350 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 150 g wina białego, wytrawnego
- 25 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, posiekanej, do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 614 kJ / 146 kcal
- Eiweiß
- 1.8 g
- Kohlenhydrate
- 5.9 g
- Fett
- 11.6 g
- Ballaststoffe
- 1.1 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Gołąbki
1h 45min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Sos salvitxada
1h 25min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos majonezowy z chimichurri
10 Min
Sos koperkowy
15min
Sos curry
30 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45min
Fasolka po bretońsku
13h 30min