Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 600 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 120 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 25 g masła
- 800 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 359 kJ / 86 kcal
- Eiweiß
- 2 g
- Kohlenhydrate
- 13 g
- Fett
- 4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2 g
- Ballaststoffe
- 4 g
- Natrium
- 492 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min