
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 1500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 80 g kaszy gryczanej, prażonej
- 6 cebul (ok. 160 g każda)
- 100 g pieczarek przekrojonych na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 100 g wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 152.2 kcal / 636.6 kJ
- Eiweiß
- 6.6 g
- Fett
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 22.7 g
- Ballaststoffe
- 3.9 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.7 g
- Natrium
- 707.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Żur z klopsikami na Varomie
1h
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13h
Tatar z łososia
10min
Suflet z boczku i jajek
40min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25min
Bulion rybny
1h
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1h 55min
Tatar z chrzanem
1h 20min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Gołąbki z dorszem
1h 20min
Jajka w kokilkach na parze
45min