Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (optional)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Eiweiß
- 10.6 g
- Kohlenhydrate
- 56.3 g
- Fett
- 5.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 2.2 g
- Ballaststoffe
- 3.5 g
- Natrium
- 113.1 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Racuchy na maślance
30 min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1h 15 min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Kisiel jabłkowy
10min
Borówki pod kruszonką
50 min
Sernik panda
1h 30min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min