Puszysty sernik z mlekiem w proszku

Puszysty sernik z mlekiem w proszku

4.6 601 Bewertungen
Zubereitung 20 Min
Gesamt 4 Std. 50 Min
16 porcji

Zutaten

  • 18 - 22 herbatniki typu Petit Beurre (ok. 100 g)
  • 6 jajek
  • masło miękkie, do przyklejenia herbatników
  • ¼ łyżeczki soli
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 180 g oleju
  • 350 g mleka
  • 200 g mleka w proszku
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
    80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
  • cukier puder do oprószenia

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 porcję

Natrium 170.1 mg
Eiweiß 12 g
Brennwert 1785 kJ / 426 kcal
Fett 29 g
Ballaststoffe 0.1 g
gesättigte Fettsäuren 10.9 g
Kohlenhydrate 30 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen