Geräte und Zubehör
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Zubereitung 15 Min
Gesamt 2 Std. 15 Min
4 portions
Zutaten
-
duck breasts, skinless cut in pieces (3 cm)300 g
Plum Sauce
-
cinnamon stick broken in pieces½
-
star anise1
-
clove1
-
Sichuan peppercorns¼ tsp
-
dried fennel seeds¼ tsp
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
garlic clove1
-
plums pitted, cut in pieces (2 cm)225 g
-
orange peeled, flesh only, cut in pieces½
-
onion quartered15 g
-
cider vinegar (eg. apple)20 g
-
light brown sugar40 g
-
soy sauce20 g
-
honey10 g
-
water150 g
-
fine sea salt½ tsp
Dumpling Wrappers
-
water plus 10 g (optional)170 g
-
plain flour plus extra for dusting300 g
Duck Filling
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
spring onions sliced (3 mm)5
-
toasted sesame oil1 Tbsp
-
Shaoxing rice wine2 Tbsp
-
soy sauce1 Tbsp
-
ground Sichuan pepper½ tsp
-
coarse sea salt1 pinch
Assembly and Cooking
-
water500 g
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
819 mg
Eiweiß
25 g
Brennwert
2119 kJ /
507 kcal
Fett
7.9 g
Ballaststoffe
4.3 g
gesättigte Fettsäuren
1.7 g
Kohlenhydrate
78 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Calendar 2022
12 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Sous-vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12 Std. 45 Min
Apple Spaghetti with Strawberry Dressing
15 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Chilli Lime Sauce
5 Min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4 Std. 25 Min
Spiced Butternut Squash Brioche Pudding
2 Std. 55 Min
Rhubarb Infused Aperol Spritz
1 Std. 30 Min
Monkfish and prawn soup
1 Std.
Pizza Diavola
1 Std. 30 Min
Vegetable Spring Rolls
2 Std. 10 Min
Crêpes Suzette
35 Min