Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)

Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)

4.7 15 Bewertungen
Vorbereitung 1 Std.
Gesamt 16 Std.
4 portions

Zutaten

  • basmati rice
    9 oz
  • urad dal (black lentils), skinless, split
    2 ½ oz
  • chana dal (chickpeas), skinless, split
    1 ½ oz
  • fenugreek seeds (methi seeds)
    1 tsp
  • water divided, plus extra to sprinkle
    35 ½ oz
  • lemon juice
    1 oz
  • salt
    1 tsp
  • ghee
    1 ½ oz
    1 ½ oz coconut oil, (for vegan)

Nährwerte pro 1 portion

Brennwert 463 kcal / 1937.3 kJ
Eiweiß 11 g
Fett 14.8 g
Kohlenhydrate 72 g
Ballaststoffe 4.8 g
gesättigte Fettsäuren 11.3 g
Natrium 0.6 mg

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