Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i miski
- 175 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Brennwert
- 11514 kJ / 2750 kcal
- Eiweiß
- 67 g
- Kohlenhydrate
- 436 g
- Fett
- 85 g
- gesättigte Fettsäuren
- 50 g
- Ballaststoffe
- 12 g
- Natrium
- 832 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bułeczki jeżyki
2 Std. 30 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Bombki z piernika
3h 25min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Lizaki bezowe choinki
3u. 40min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Domek z piernika
5h 30min
Ciasteczka-jajeczka
3h
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Lukier
2h