
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych
- 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 280 g cukru
- 40 g cukru trzcinowego
- 6 białek (180-190 g)
- 1 łyżeczka octu
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 150 g masy krówkowej
- 400 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 366.2 kcal / 1532.1 kJ
- Eiweiß
- 5.6 g
- Fett
- 20.9 g
- Kohlenhydrate
- 42.1 g
- Ballaststoffe
- 1.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 10.3 g
- Natrium
- 165 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 Std.
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 Std. 15 Min
Tort bezowy z owocami
5 Std. 25 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 Std. 40 Min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 Std. 30 Min
Sernik gianduia
11 Std.
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 Std.
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min