Geräte und Zubehör
Sos serowy Mornay
Zubereitung 5 Min
Gesamt 10 Min
4 porcje
Zutaten
-
80 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
30 g masła
-
30 g mąki pszennej
-
2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 porcję
Eiweiß
9.7 g
Brennwert
833 kJ /
199 kcal
Fett
13.3 g
Ballaststoffe
0.2 g
Kohlenhydrate
10.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Rezepte
Polen
Polen
Das könnte dir auch gefallen
Remoulade
10min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Sos maltański
10min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Sos curry
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos z sera cheddar
20min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Sos salvitxada
1h 25min
Kluski francuskie z Varomy
20min