Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
oder 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 75 g czerwonej papryki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 509 kJ / 121 kcal
- Eiweiß
- 5.2 g
- Kohlenhydrate
- 2.5 g
- Fett
- 10.5 g
- Ballaststoffe
- 0.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pasztet babci Uli
8h 50 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Pasztet
3 Std.
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Schab chrzanowy
2h 30min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2sa 15 dk
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min