Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
oder 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiweiß
- 5 g
- Kohlenhydrate
- 27 g
- Fett
- 17 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 min
Lody rabarbarowe
12 Std.
Tarta z ricottą i rabarbarem
1h 45min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Sernik z rabarbarem
7h 30min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Galette z borówkami
1h 25 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min