Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
oder 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiweiß
- 5 g
- Kohlenhydrate
- 27 g
- Fett
- 17 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2hod. 15min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1h 15min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Tarta z ricottą i rabarbarem
1h 45min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Brioszka z kulką
1h 40min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h