Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
oder 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1677 kJ / 400 kcal
- Eiweiß
- 11 g
- Kohlenhydrate
- 39 g
- Fett
- 22 g
- Ballaststoffe
- 7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Roladki z ogórka
30min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 Std. 30 Min
Sałatka curry
25min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4h 10min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 Std. 30 Min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Chłodnik
10 min