Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Gnocchi
-
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
oder 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 600 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 30 g masła
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
Masło orzechowo-szałwiowe
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 liści szałwii, świeżych
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2998.5 kJ / 716.7 kcal
- Eiweiß
- 15.9 g
- Kohlenhydrate
- 79.8 g
- Fett
- 38.7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 19.7 g
- Ballaststoffe
- 8.4 g
- Natrium
- 738.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Mini focaccie
2h 5min
Pierożki shaomai
2 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Ciasto wonton
50 Min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Risotto z parmezanem
30min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min