Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 70 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 700 g wody
- lody waniliowe, ilość do podania
-
purée owocowe, z owoców jagodowych, ilość do podania
oder owoce jagodowe, świeże, ilość do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 359 kJ / 86 kcal
- Eiweiß
- 1 g
- Kohlenhydrate
- 6 g
- Fett
- 6 g
- Ballaststoffe
- 0.5 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 Std.
Mini ciasta waniliowe z dżemem malinowym z Varomy
1h
Fondant czekoladowy
35min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50min
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
50min
Ciasteczka whoopie pies
1h 45min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55 min
Fondant czekoladowy
50min