Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 220 g wody, plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2154 kJ / 515 kcal
- Eiweiß
- 8 g
- Kohlenhydrate
- 68 g
- Fett
- 24 g
- Ballaststoffe
- 2 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 Std. 30 Min
Chleb litewski na miodzie
30h
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19h 10min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Pumpernikiel
43 Std.
Chleb na zakwasie z krzycą i suszonymi morelami
12h 30min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4h 30min
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Chleb pszenny
1hod. 30min
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Chleb pszenno-żytni razowy
1h 40min