Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 220 g wody, plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2154 kJ / 515 kcal
- Eiweiß
- 8 g
- Kohlenhydrate
- 68 g
- Fett
- 24 g
- Ballaststoffe
- 2 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bagietki
15ωρ.
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Bułki na parze
2h 10min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb codzienny na drożdżach
3小时 45 分钟
Dyniowy chleb na zakwasie
18h 20min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26h
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19h 10 min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min