Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Nährwerte
- pro 1 słoik
- Brennwert
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Eiweiß
- 42.8 g
- Kohlenhydrate
- 1.5 g
- Fett
- 53.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 19.8 g
- Ballaststoffe
- 0.4 g
- Natrium
- 1313.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Pomidorowy serek topiony
1 Std.
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Majonez
5 Min