Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Nährwerte
- pro 1 słoik
- Brennwert
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Eiweiß
- 42.8 g
- Kohlenhydrate
- 1.5 g
- Fett
- 53.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 19.8 g
- Ballaststoffe
- 0.4 g
- Natrium
- 1313.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Schab chrzanowy
2u. 30min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Majonez
5 Min
Sok pomidorowy
20min
Musztarda
36 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min