Geräte und Zubehör
Chicken Tikka
Zubereitung 45 Min
Gesamt 4 Std. 10 Min
4 portions
Zutaten
Tikka Paste
-
coriander seeds15 g
-
cumin seeds15 g
-
Kashmiri dried chillies to taste2 - 2 ½
-
black peppercorns1 tsp
-
fresh coriander leaves and stalks, cut in pieces20 g
-
garlic cloves40 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)40 g
-
vegetable oil85 g
-
water40 g
-
lemon juice40 g
-
fine sea salt10 g
-
dried onions20 g
-
tomato purée55 g
-
ground turmeric½ tsp
-
Kashmiri chilli powder½ tsp
-
garam masala½ tsp
-
vegetable oil for preserving
Chicken Tikka
-
chicken breasts skinless, sliced (2 cm)500 g
-
plain yoghurt100 g
-
vegetable oil for greasing
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
572.6 mg
Eiweiß
31 g
Brennwert
1283.7 kJ /
306.8 kcal
Fett
15.7 g
Ballaststoffe
3.3 g
gesättigte Fettsäuren
2.1 g
Kohlenhydrate
11 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
A Taste of India
72 Rezepte
Vereinigtes Königreich und Irland
Vereinigtes Königreich und Irland
Das könnte dir auch gefallen
Chicken Garam Masala
50 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
1 Std. 30 Min
Tikka Paste
1 Std.
Pilau Rice
40 Min
Butter Chicken
50 Min
Onion Bhaji
45 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Peshwari Naans
2 Std.
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken Saag
50 Min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 Std. 25 Min
Chicken Tikka Masala
45 Min