Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

4.7 39 Bewertungen
Zubereitung 45 Min
Gesamt 3 Std.
30 sztuk

Zutaten

  • 200 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 200 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 jajka w tym 1 roztrzepane
  • 200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • erytrytol do posypania
  • mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
  • cukier kokosowy do posypania

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 sztukę

Natrium 49.5 mg
Eiweiß 2.2 g
Brennwert 340.8 kJ / 81.4 kcal
Fett 6.2 g
Ballaststoffe 0.7 g
gesättigte Fettsäuren 3.7 g
Kohlenhydrate 4.9 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen