Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
oder 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Eiweiß
- 46.6 g
- Kohlenhydrate
- 82.1 g
- Fett
- 2.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.4 g
- Ballaststoffe
- 2.7 g
- Natrium
- 387.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Marynata do krewetek z grilla
5 Min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min
Ryba w cieście bazyliowym
1h
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15 Min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 Min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29h 45min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1h
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2h
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 Std. 30 Min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1h 15min