Butter chicken

3.2 5 Bewertung
Zubereitung 20 Min
Gesamt 55 Min
4 portions

Zutaten

  • cumin seeds
    1 ¼ tbsp
  • fennel seeds
    1 ¼ tbsp
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    1 ½ cm
  • brown onion (approx. 100 g), cut into halves
    ½
  • butter cut into pieces
    65 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • ripe tomatoes cut into quarters
    230 g
  • raw cashew nuts
    100 g
  • water
    30 g
  • chicken thigh fillets cut into cubes (4 cm)
    700 g
  • pouring (whipping) cream
    130 g
  • chilli powder (optional)
    ½ tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • salt to taste
    ¼ tsp

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 527 mg
Eiweiß 32.1 g
Brennwert 2751 kJ / 657.5 kcal
Fett 54.7 g
Ballaststoffe 2.6 g
gesättigte Fettsäuren 22.2 g
Kohlenhydrate 15.6 g

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