Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki (optional)
- 150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 15 g oliwy z oliwek
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- woda, do gotowania makaronu
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Eiweiß
- 24.2 g
- Kohlenhydrate
- 63.5 g
- Fett
- 42.2 g
- Ballaststoffe
- 2.2 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Spaghetti carbonara
25 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Spaghetti carbonara
40 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach
35 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min